Zelf Vegan worsten maken, waar non- vegans van smullen!

  • by
nv-author-image

Vegans opgelet! Want er is heerlijk nieuws. Als je begint met een veganistisch dieet, dan kan dat nog wel eens lastig zijn. Er is ook zoveel dat gemaakt is door of van dieren. Maar geen paniek. De Vegan wereld bestaat niet alleen uit salades. Met deze Vegan worsten maak je zelfs een non- vegan blij! Mis je de structuur van vlees? Dan is dit echt een topper onder de vleesvervangers. En echt zo klaar!

Vegan worst of vlees bestaat niet?

Wat je veel van mensen hoort, is dat ze de smaak en vooral de structuur van vlees missen. Zoiets kan je niet imiteren met groente of andere producten. Hoe goed je ook je best doet, het zal altijd een smakeloze prak worden. Nou, dat idee is al helemaal uit de tijd!
Er zijn talloze manieren om vegetarische worsten, burgers of gehaktballen te maken.

Van welke producten worden Vegan worsten gemaakt?

Vleesvervangers worden vooral gemaakt van:

  • Paddenstoelen
  • Tofu/ Tofoe
  • Bonen
  • Noten en zaden
  • Seitan – Is niet glutenvrij

Het voordeel van deze plantaardige producten is dat ze vol zitten met goede voedingsbronnen. Ze kunnen de structuur van vlees nabootsten en het is ook glutenvrij! Wat wil je nog meer?

Waarom zou ik vleesvervangers eten in plaats van echt vlees?

Het wordt voor steeds meer mensen duidelijk dat er iets drastisch moet veranderen in de manier hoe wij ons voedsel produceren. Zeker de vleesindustrie draagt veel bij aan vervuiling maar ook aan veel leed bij de dieren. En dan hebben we het nog niet eens over de risico’s op ziekten, die gepaard gaan bij de grote hoeveelheden dieren die bij elkaar gezet worden. Tijd voor verandering! Als we allemaal nu eens wat minder vlees gingen eten, dan zou dat al heel wat schelen. En gelukkig komen er steeds meer en betere alternatieven bij op het gebied van vleesvervangers. Om een goede start te maken, hebben we hier voor jou een mooi recept om zelf kruidige Vegan worsten te maken. Het is zo klaar en als je er lekker veel maakt, dan kan je er nog lang van genieten! Neem er bijvoorbeeld eentje mee als vegan worstenbroodje. Maar we hebben ook nog meer mooie vleesvervangers recepten. Probeer de Vegan Nuggets is uit! Je gaat je verbazen hoe lekker die zijn. Ben je toch meer een visliefhebber,? Dan moet je zeker is de Vegan tonijn proberen. Zo draag je ook nog bij aan een beter zeewereld.

Vegan Worsten met groente op donkere achtergrond

Afdrukken

Vegan Worsten

Vleesvrije worstjes vol smaak!
Gang Bijgerecht, brunch, Diner
Keuken Italiaanse keuken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 30 minuten
calorieën 5640804kcal

Ingrediënten

Kruideningrediënten

  • 1 tl zout
  • 2 tl gerookte paprika
  • 1/2 tl rode pepervlokken
  • 1 tl oregano
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper

Worst vlees ingrediënten

  • 4 theelepels olijfolie
  • 125 gram champignons, in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 35 gram ui fijngesneden
  • 300 gram gekookte black eyed- erwten, gespoeld en gepureerd
  • 1 el tomatenpuree
  • 34 gram voedingsgist
  • 65 gram bruine rijstmeel
  • 1 tl xanthaangom

Instructies

De kruidenmix

  • 1. Meng alle kruiden in een kom en zet apart.

Het worstvlees

  • 1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons, ui en knoflook zacht. Laat het geheel afkoelen.
  • 2. Doe de erwten in een kom en voeg de tomatenpuree, gist, de kruidenmix en bruine rijstmeel toe. Meng tot het goed in elkaar gemixed is.
  • 3. Strooi de xanthamgom lichtjes over het “vlees” en roer er grondig doorheen. *
  • 4. Voeg de gekookte groenten en meng het goed door elkaar.
  • 5. Maak 4-6 worstjes, wikkel ze in folie en stoom vervolgens 15 minuten. **
  • 6. Laat ze afkoelen en koel de worstjes dan een nacht in de koelkast.
  • 7. Bak of gril de worstjes, als je klaar bent om te eten!

Notities

*De xanthaangom houdt alles mooi bij elkaar.

**Het helpt soms ook om de worsten minstens 30 minuten te koelen voordat je ze kookt om ze te helpen bij elkaar te blijven.

Nutrition

Calories: 5640804kcal | Carbohydrates: 1079937g | Protein: 282850g | Fat: 257809g | Iron: 422812mg

Het bericht Zelf Vegan worsten maken, waar non- vegans van smullen! verscheen eerst op Happy Vegan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *