Zelf een No- Bake Cheesecake maken!

  • by
nv-author-image

Deze klassieke No- Bake Cheesecake behoort wel tot de taarten met de meeste varianten! En dat is ook niet gek, want het is zo’n lekker taartje. Je kan het zo gek niet bedenken of het is er: Een stroopwafel Cheesecake, een Oreo Cheescake en zelfs een Mc.Flurry Cheescake. Maar bestaat er ook een vegan variant? Zeker wel!
Deze heerlijke vanille taart is helemaal vegan en glutenvrij! En nog een pluspunt: Je hebt er helemaal geen oven voor nodig. Een 100% No- Bake Cheesecake!

Wat is een Cheesecake?

Een Cheesecake heet ook wel een kaastaart. En de naam verklapt het al. Het is een zoete taart dat vaak een topping van roomkaas of andere zachte kaassoorten heeft en een bodem van verkruimelde koek heeft met gesmolten boter. Het is een gerecht dat al door de oude Grieken werd gegeten.

Kan dat wel, zuivelvrije roomkaas?

Als je een Cheesecake wilt maken, heb je kaas nodig. En dat maak je van melk. Anders is het geen kaas, toch? Gelukkig zijn er verschillenden plantaardige producten die je kunt gebruiken om kaas te maken. Hoe dan? Zelf proberen om een vegan kaas te maken? Neem is een kijkje bij het Cashew kaas recept of juist onze Parmezaan, die niet van echt te onderscheiden is!

Hoe gezond is zuivelvrije kaas voor mij?

Gewone kaas is rijk aan vitamine A, vitamine B12 en mineralen zoals calcium, fosfor, magnesium en zink. En laten we ook eiwit en vet niet vergeten. En daar zit al een probleem. Sommige kazen bevatten namelijk namelijk veel verzadigd vet en ook veel zout die het risico op hart -en vaatziekten, een hoge cholesterol en een hoge bloeddruk vergroot. Ook heb je mensen die lactose- intolerant zijn. Dat zijn mensen die geen zuivelproducten kunnen verdragen. Het is ook zo dat de milieubelasting om kaas te maken best hoog is. Voor 1 kg kaas is wel 9 liter melk nodig. Gelukkig zijn er een hoop alternatieven om toch nog van een verantwoord stukje kaas te genieten. En ook van een lekker Cheesecake.

Vegan kaas wordt veel gemaakt met:

  • mix van kokosolie en aardappelzetmeel
  • rijst
  • amandelen
  • sesamzaad
  • cashewnoten
  • edelsgist
  • Soja

Juist met deze plantaardige vervangers is Vegan kaas super gezond! En door gebruik te maken van edelgist en cashewnoten, krijg je die romige, kazige smaak en structuur. Daarnaast bevatten cashewnoten en kokosmelk bijna net zoveel vitamines als kaas van melk. Alleen vitamine B12 ontbreekt. Wel is kokosolie een stuk vetter, dus eet met maten, maar dat is met alles zo.
Meer lekkere taartenrecepten proberen? Wij hebben hier voor jou een mooie top 8 van de vegan taarten die je kunt maken!

vegan cheesecake op bord met vork op witte achtergrond

Afdrukken

Vegan No- bake Cheesecake

Een heerlijke romige Vegan Cheesecake zonder het gebruik van een oven
Gang Dessert, Taart, Tussendoortje
Keuken grieks
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 12 uur
Porties 12 stukken
calorieën 396kcal

Ingrediënten

Voor de korst

  • 100 gram rauwe cashews
  • 140 gram ontpitte dadels
  • 2 el cacaopoeder
  • 1/4 tl zout

Voor de vulling

  • 450 gram rauwe cashewnoten
  • 180 ml volle kokosmelk blik
  • 160 ml ahornsiroop
  • 2 tl vanille- extract
  • 60 ml kokosolie
  • 3 el citroensap
  • 1/2 tl zout

De garnering (optioneel)

  • blauwe bessen voor decoratie

Instructies

De korst

  • 1. Bekleed de onderkant helemaal van onder naar boven en zijkanten van een ronde 18×8 cm.
  • 2. Pulseer in de kom van je keukenmachine alle ingrediënten voor de korst, totdat deze beginnen samen te komen. Afhankelijk van je keukenmachine duurt dit 1-3 minuten. *

    Druk er een beetje van samen – het zou gemakkelijk aan elkaar moeten plakken.**

  • 3. Druk dit stevig op de onderkant van de gevoerde pan. Druk deze naar beneden, zodat het wordt samengeperst. Plaats de pan vervolgens in de vriezer terwijl u de vulling voorbereidt.

De vulling

  • 1. Pak een snelle blender en zorg ervoor dat deze groot genoeg is voor alle ingrediënten.
  • 2. Voeg alle ingrediënten voor de vulling toe, in de vermelde volgorde, en meng gedurende ongeveer 30-60 seconden, afhankelijk van je blender, tot het helemaal glad is en geen klonten meer heeft.
  • 3. Giet de vulling over de korst en leg de gehele cheesecake 9-12 uur in de vriezer of tot de vulling bevroren is. ***
  • Top de cheescake met blauwe bessen en je bent klaar om te serveren.

Notities

* Je kunt ook een snelle blender gebruiken. Verwerk het ongeveer 20 seconden op hoge snelheid totdat er geen grote brokken meer overblijven. Het ziet er misschien erg droog uit, maar als je het eenmaal knijpt, komt het samen.

**Als deze iets kleiner is, kun je de restvulling in een klein dessertglas / kom gieten) met een stuk folie of plasticfolie.

***Afhankelijk van je vriezer kan je deze mogelijk rechtstreeks uit de vriezer snijden. Zo niet, dan moet u het misschien 20 minuten op kamertemperatuur laten zitten.

Nutrition

Calories: 396kcal | Carbohydrates: 32g | Protein: 9g | Fat: 28g | Iron: 4mg

Het bericht Zelf een No- Bake Cheesecake maken! verscheen eerst op Happy Vegan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *