Wortel-Avocado-Gembersoep

nv-author-image

Vegan Revolutie

Een aantal jaar geleden waren Maik en ik met vakantie op het prachtige Ierland. Ruige kusten, geweldige natuur en gezellige dorpen.

Maar niet echt de eerste plek waaraan je denkt als je veganistische restaurants zoekt. De Ierse keuken staat bekend om stevige en vooral hartige gerechten met veel vlees.

Toch vonden we in Dublin een restaurant waar we helemaal los konden gaan. Maik bestelde daar een soep waar hij zo enthousiast over werd dat het de inspiratie werd voor dit recept.

Deze soep eet je koud, hij is in no-time gemaakt en is verrukkelijk.

Dit is een van onze recepten uit ons boek De Vegan Revolutie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.

Wortel-avocado-gembersoep

Afdrukken

Wortel-Avocado-Gembersoep

Gang Diner, Lunch
Keuken Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediƫnten

  • 750 ml wortelsap
  • 2 rijpe avocado’s
  • 5 cm verse gember
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • koriander ter garnering

Instructies

  • Combineer alle ingredienten (behalve de pompoenzaadjes en koriander) in een blender tot een gladde soep.
  • Verdeel de soep over 2 kommen en garneer met pompoenpitten. Deze soep wordt koud gegeten

Het bericht Wortel-Avocado-Gembersoep verscheen eerst op Veganrevolutie.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *