Vegan Vanille-ijs in 10 min! Dit recept mag zeker niet ontbreken

  • by
nv-author-image

In de zomerse dagen verdient iedereen een ijsje. Ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die er niet van houdt. Voor ieder is er wel een favoriete smaak. En ook voor jou hebben wij een te gek Vegan Vanille-ijs recept! Hier worden zelfs Non- Vegans jaloers op.

Vegan vanille ijsbolletjes in schep

Zoiets lekkers afkomstig van een bloem.

Wist je dat vanille van een bloem komt? Vanille is een smaakstof dat uit de vruchten van de klimorchidee komt. De vruchten van de plant worden onrijp geplukt, verhit en langzaam gedroogd. En het is bijna een onmisbaar ingrediënten in onze keukens. Alleen al de geur maakt iedereen al meteen blij.

Genieten van een huisgemaakte Vanille ijs!

Vanille roomijs! Ik en er zelf super dol op. Je kan ze overal kopen. Bij de ijsboer of gewoon in de winkel. Maar ja, er is wel een probleem: Het is gemaakt van melk en room. Moet ik mijn roomijsje dan vergeten en gewoon voor een waterijs gaan? Welnee! Wij hebben voor jou een super makkelijk recept voor een bolletje Vegan vanille- ijs!

Al in de zomerse sfeer? We hebben nog meer voor je:

Naast dit heerlijke recept voor vanille-ijs, hebben wij ook nog de avocado ijsjes. En wat ook zeker niet mag ontbreken is de lekkere ijskoffie Latte macchiato! Wil je meer weten hoe je andere producten makkelijk zuivelvrij kunt maken? Lees zeker ons artikel over zuivelvervangers.

Vegan vanille ijsbolletjes in schep

Afdrukken

Vegan Vanille ijs in 5 min

Deze heerlijke vanille ijsbolletjes maak je in een handomdraai zelf. In slechts 10 min
Gang Dessert
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 15 personen
calorieën 36kcal

Ingrediënten

  • 1 blik vol vet kokosmelk
  • 1 blik kokosroom
  • 60 gr rauwe cashewboter
  • 60 ml ahornsiroop
  • 1 tl puur vanille- extract
  • 1 vanillestokje

Instructies

  • Vries een dag van te voren je diepvrieskom in de ijsmachine
  • Voeg alle ingrediënten behalve de vanilleboonpeul toe aan een keukenmachine.
  • Snijd het vanilleboonstokje in de lengte door midden. Schraap met een lepel de bonen uit de peul en voeg ze toe aan de keukenmachine.
  • Dek de keukenmachine af en meng het geheel tot een glad mengsel. Schraap indien nodig de resten van het mengsel van de zijkanten.
  • Geniet meteen als je van superzacht ijs houdt. Als je van steviger ijs houdt, giet dan het mengel in een ijscontainer of bakje en vries 2-4 uur in, totdat het stevig is.

    Geniet van je ijsje!

Nutrition

Calories: 36kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 1g | Fat: 2g | Iron: 1mg

Het bericht Vegan Vanille-ijs in 10 min! Dit recept mag zeker niet ontbreken verscheen eerst op Happy Vegan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *