Vegan Marshmallows! The best om in de sfeer te komen.

  • by
nv-author-image

Deze zachte fluffy vegan marshmallows zijn echt top. Gewoon zo of als je ze lekker boven een vuurtje roostert! Ben jij al in de heerlijke wintersfeer?

Oorsprong Marshmallows

Een marshmallow is echt zo’n Amerikaanse lekkernij. In Nederland noemen we ze gewoon spekjes. Maar wist je dat de uiteindelijke vorm van de marshmallows zijn oorsprong vinden in Frankrijk? Pas rond 1900 kwam het naar de VS.

Ze worden gemaakt van suiker of maïsstroop, opgeklopt eiwitten, gelatine en verschillende kleur- en smaakstoffen.
In het traditionele recept gebruikt men altheasiroop, een extract uit de wortel van heemst (Althaea officinalis), een plant die ook wel kaasjeskruid of marshmallowplant wordt genoemd. Deze plant werd al door de oude Egyptenaren gebruikt als medicijn.

Zijn vegan marshmallows lekker of gewoon smakeloos?

Je zou het niet zo snel denken, maar marshmallows bevatten gelatine om te textuur te maken. Een goedje dat gemaakt wordt van varkensbotten en vet. Maar gelukkig zijn een alternatieven om te gebruiken. Zo gebruiken wij agar agar dat bestaat uit een zeewierbasis.
Maar is een marshmallow dan nog wel lekker? Geen zorgen. Je marshmallow gaat niet naar zeewier smaken. Het is namelijk smakeloos. Dus dat komt helemaal goed.

Benieuwd welke lekkernijen je nog meer kan maken?
Check onze andere heerlijke recepten met agar agar zoals onze frambozen panne cotta! En je kan te gekke kazen maken zoals onze walnoten cashew kaas!
En wil je wat feestelijk recepten? Dan moeten je zeker onze klassieke appeltaart niet vergeten te proberen.

Het bericht Vegan Marshmallows! The best om in de sfeer te komen. verscheen eerst op Happy Vegan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *