Vegan Junkfood onze Top 10 Vegan Fastfood recepten

  • by
nv-author-image
vegan junkfood fastfood junk fast food recepten
recept

Vegan junkfood is de snelst ontwikkelende keuken die er is! 5 jaar geleden kon je met moeite ergens een fatsoenlijke bonenburger vinden. Nu is het een wedstrijd wie de beste vegan burgers kan maken! Maar ook andere populaire fastfood zie je in een rap tempo voorbij komen! Maar dan moet je wel net in een grote stad wonen… Wil jij gewoon lekker zelf een avondje wat overheerlijke junkfood maken? Dan hebben wij zeker iets voor jou!

Healthy Vegan VS Junkfood Vegan

Er is een groep vegans (waar wij zeker ook bij horen) die vegan eten voor de gezondheid, want vegan is gewoon gezonder. Maar dan is junkfood niet echt logisch? Want je gaat toch niet zeggen dat dit gezond is?

Gezondheid is eigenlijk meer een bijeffect van vegan dan echt een kerndoel. Wij vinden natuurlijk gezondheid ook heel belangrijk, want gezondheid maakt ook happy, en je kunt in het westen wel spreken van een gezondheidscrisis als het aankomt op voeding! Maar junkfood eten we niet voor de gezondheid, dat eten we voor de lekker!

Lekker eten maakt ook happpy, en happy zijn maakt ook gezond 😉

Wij raden absoluut een gebalanceerd vegan dieet aan, maar af en toe iets lekkers is hélèmaal niet erg! Gewoon met mate?

Daarnaast vegan junkfood een prima kennismaking met vegan eten voor veel van onze niet zo vegan vrienden en familie: ze komen voor het vegan junkfood, ze blijven voor gebalanceerde eten zonder dierenleed 😅😋 Dat hopen we in ieder geval!

Waar moet je allemaal zijn voor Vegan Junkfood?

We noemen hier de twee grootste inspiratiebronnen voor vegan junkfood in Nederland hieronder, weet jij nog een fully vegan fastfood keten die hier echt tussen moet? Let us know!

vegan junkfood bar happy vegan recepten junkfoodbar junk food

We kunnen het in Nederland niet hebben over vegan junkfood zonder als eerst de Vegan Junk Food Bar te noemen in het Noorden van het land, dit is hier dé trendsetter als het gaat om vegan junkfood.
“It’s all in the name”

#vjfbtakeover

vegan junkfood happy recepten heroes

Het zuiden van het land kent zijn eigen vegan helden! De helden van Vegan Heroes maken iconische junkfood gerechten, dit doen wij ze (nog) niet na!

#Foodforthought

Niet vegan, maar wel vegan friendly, hier moet je zijn!

Proveg heeft in 2019 onderzoek gedaan naar welke grote fastfood ketens het vegan vriendelijkst zijn met New York Pizza als grote winnaar! Toch eigenlijk niet zo moeilijk dat vegan uiteten 🙂

Nederland kent een aantal hele goeie vegan restaurants die we hier helaas niet in terug zien. Zoals konijnenvoer waar wij dit heerlijke teriyaki recept van kregen!

Top 10 populairste Junkfood recepten

Heb je bij jou in de buurt niet zo’n gave vegan junkfoodbar zitten, en maak jij liever zelf je eten zodat je weet wat je eet? Dan hebben wij hier de populairste junkfood recepten verzameld!

Wij vinden niks gavers dan heerlijk vegan eten maken, en het is nog gaver als jij dit zelf thuis ook maakt. Wij denken nog lekkerder, en net iets gezonder!

Tofu Fish & Chips

Fish & chips is echt een Engelse klassieker, maar hier aan de kust kunnen wij er ook wat van, laten we het vegan maken!

Ga naar dit recept!

tofu fish & chips
Jackfruit “KFC” vleesvervanger

Jackfruit structuur blijft mij verbazen, hier een heerlijk recept lekker voor bij de frietjes. Alle voordelen van kiphapjes, zonder da nadelen van kiphapjes

Ga naar dit recept!

Jackfruit kfc vleesvervanger
Loaded vegan nacho’s

Een goede lading Nacho’s! Dit gerecht is echt een topper voor een avondje bankhangen of voor als je gezellig bezoek hebt.

Ga naar dit recept!

loaded vegan nacho's
Vegan hotdog

Vegan hotdogs? Lekker! In plaats van de klassieke zuurkool combo, hebben wij er venkel en groene appel bij gedaan, echt heerlijk!

Ga naar dit recept!

Appel venkel seitan hotdogs

En natuurlijk wil je af en toe ook een lekkere burger eten! Bekijk hier onze Top 4 burger recepten!

Vegan uienringen

Heerlijk borrelhapje voor een gezellig avondje, of als onderdeel van een lekker junkfood gerecht!

Ga naar dit recept!

vegan uienring
vegan kebab

Niet alleen hebben wij kebab vegan gemaakt, we denken dat dit nog best gezond is ook, lekker hoor!

Ga naar dit recept!

vegan doner kebab
Bananenmilkshake

Makkelijk zelf je milkshakes maken, dit is een goed basisrecept om talloze variaties mee te maken!

Ga naar dit recept!

bananenmilkshake

Het bericht Vegan Junkfood onze Top 10 Vegan Fastfood recepten verscheen eerst op Happy Vegan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *