Top beste Zoete aardappel curry. In no time op tafel!

  • by
nv-author-image
zoete aardappel curry

Deze curry is te gek! Super gezond en rijk aan goede voedingsstoffen. En ook geschikt voor gluten -en lactose intoleranten!

Is de zoete aardappel wel een aardappel?

Veel mensen denken dat de zoete aardappel familie is van de gewone aardappel. Hij lijkt er misschien op maar eigenlijk behoort hij tot de knollen en hoort bij de groente.
Hij komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Maar omdat die op veel plekken kan groeien, kan hij ook in Nederland verbouwd worden.

Ook is hij vergeleken met de normale pieper zoeter van smaak en kan je hem echt voor van alles gebruiken.

Een goede bron van vitamine B6!

Met deze curry haal je ook een hoop goede stoffen binnen. Zoete aardappel is een goede bron voor vitamine B6 wat onze bloedvaten soepel houdt. Bovendien helpen vitamine B6 en kalium om je bloeddruk te verlagen.

Voedingswaardes van 100 gram zoete aardappel (ongekookt):

Kilojoules:                                         360 kj
Calorieën:                                          86 kcal
Eiwitten:                                            1,57 g
Koolhydraat:                                     20 g
Vet:                                                     0,046 g
Waarvan verzadigd:                        0,018 g
Vezels:                                                3 g
Natrium:                                            55 mg
Kalium:                                              337 mg

Wil je nog meer zoet aardappelrecepten uitproberen?

Hier hebben we er nog een paar voor jou!

Maar eens een burger van zoete aardappel. En wist je dat je ook heel gemakkelijk een heerlijke taart kan maken met dit ingrediënt. En als je iets pittigs wilt…., dan kunnen we je blij maken met de Mexicaanse ovenschotel!

Afdrukken

zoete aardappel curry

een heerlijke curry van zoete aardappel
Gang Diner
Keuken Oosterse keuken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 4 porties
calorieën 336kcal

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • duimgrootte stuk geraspt gember
  • 3 el Thaise rode currypasta (controleer het etiket of het vegetarisch is)
  • 1 el pindakaas
  • 500 gr gesneden zoete aardappel
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 gr spinazie
  • 1 geperste limoen
  • gekookte rijst ment pinda’s (optioneel)

Instructies

  • Smelt 1 el kokosolie in een pan op een middelhoog vuur en laat 1 gesnipperde ui 5 minuten zacht. Voeg 2 geraspte teentjes knoflook en een geraspt duimgroot stuk gember toe en kook 1 min tot het geurig is.
  • Roer er 3 el Thaise rode currypasta, 1 el gladde pindakaas en 500g zoete aardappel door, geschild en in stukjes gesneden, voeg dan 400ml kokosmelk en 200ml water toe.
  • Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat, onbedekt, 25-30 minuten sudderen of tot de zoete aardappel zacht is.
  • Roer er 200g spinazie en het sap van 1 limoen door en breng goed op smaak. Serveer met gekookte rijst, en als je wat knapperigheid wilt, strooi dan over een paar droge geroosterde pinda’s.

Nutrition

Calories: 336kcal | Carbohydrates: 34g | Protein: 6g | Fat: 22g | Iron: 6mg

Het bericht Top beste Zoete aardappel curry. In no time op tafel! verscheen eerst op Happy Vegan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *