The Best Vegan quiche met spinazie, feta en cherry tomaatjes

  • by
nv-author-image

Je kent hem wel? De Franse romige taart die je op allerlei manieren kunt bereiden! Onze Vegan quiche zit bomvol gezonde groentes en is perfect voor lunch, diner en zelf ontbijt! Dit recept is niet glutenvrij, maar met 1 kleine aanpassing is dat zo gedaan!

Wat is een quiche?

Een quiche is een hartige open taart dat meestal gemaakt is van een zanddeeg bodem van bloem, water en boter. Het lijkt een beetje op een pizza. De vulling is van een opgeklopte mix van eieren en room. En dan kan je nog verschillende groenten, vis, vlees en kaas aan toevoegen. En vaak is het hoofdingrediënt: spek. Je kan het warm maar ook gekoeld eten.

Super lekker, maar klinkt nou niet echt Vegan. Zo’n beetje alles wat je als Vegan niet wilt eten, zit erop. Maar geen paniek!

Nu is de Quiche in een Vegan Jasje!

Ik hoor vaak van beginnende Vegans dat de producten het meest gemist worden:

  • Kaas
  • Ei
  • Room

Is ook te snappen, want deze ingrediënten worden ook veel gebruikt in baksel of ander recepten. Maar wist je dat die heel eenvoudig te vervangen zijn? Ons recept maakt gebruik van: Soja en Vegan Feta.
Dus, je hoeft je geen zorgen te maken over dat je jouw favorieten gerechten niet meer kunt maken. En deze Vegan quiche ook niet!

Heb je de smaak te pakken gekregen? En honger naar meer?

Dan hebben we naast dit recept ook nog een boel andere mooie Vegan recepten waarmee je jouw kookboek kunt aanvullen!
Zo hebben wij een mooie variant op de Ratatouille, om je Franse keuken uit te breiden. Of maak je eigen Vegan gehaktballen!

Of wil je eens proberen zelf kaas te maken? Dan kan je onze Plantaardige Amandelkaas uitproberen! Meer weten over Soja en wat je ermee kunt doen? Bekijk snel ons artikel over Soja!

Vegan quiche met spinazie, feta en cherry tomaatjes

Afdrukken

vegan quiche

Heerlijke vegan quiche, wij vinden dit super lekker om savond’s te eten, maar de volgende ochtend is dit ook nog steeds héél lekker!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Franse keuken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 8
calorieën 194kcal
Cost 7

Ingrediënten

  • 400 ml soja room soja keuken van de ah bijvoorbeeld
  • 150 gram spinazie
  • 150 gram cherry tomaatjes
  • 100 gram vegan feta violife greek white (of maak zelf)
  • 75 gram cashew
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 30 gram pijnboompitten
  • 2 el kikkerertwenmeel
  • 2 el bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl dijon mosterd
  • bladerdeeg genoeg voor een taartbodem, veel bladerdeeg is vegan, maar let op roomboter!

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix de soja room met het kikkererwtenmeel, bloem, mosterd, zout.
  • Blend de cashew (week ze even van te voren) samen met de knoflook tot een fijne puree.
  • Meng de cashew puree goed met de sojaroom.
  • Pel de ui, snijd fijn en fruit goudbruin, voeg vervolgens de spinazie toe voor 2 minuten.
  • Beleg een taartpan met bladerdeeg, gebruik je losse plakjes overlap ze dan een klein beetje en duw met je vingers de randen stevig aan.
  • Vul de taartpan met de ui en spinazie, giet de sojaroom en cashew mix erover.
  • Snijd de tomaatjes door de helft en verdeel die over de quiche met de ronde kant naar beneden.
  • Snijd de ‘feta’ in kleine blokjes en verspreid over de quiche.
  • Besprenkel met pijnboompitten.
  • Bak 40-50 minuten tot goud bruin.

Nutrition

Calories: 194kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 5g | Fat: 14g | Iron: 2mg

Het bericht The Best Vegan quiche met spinazie, feta en cherry tomaatjes verscheen eerst op Happy Vegan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *