Russische Stroganoff

nv-author-image

Vegan Revolutie

Dit klassieke romige – doch licht pittige – recept met zijn oorsprong uit de Russische keuken hebben we helemaal (her)ontdekt.

De combinatie van room, paprika en champignons in plaats van vlees is eenvoudig maar heerlijk. De wodka zorgt voor verwarming tijdens de grauwe en koude dagen.

Juist omdat het zo’n klassieker is vonden we dat er een plantaardige versie van gemaakt moest worden. Wij eten het graag met gebakken aardappelen en een frisse salade, maar verse tagliatelle of rijst is ook een goede optie.

Dit is een van onze recepten uit ons boek Het Vegan Familie Kookboek dat in maart/april 2021 uitkomt. Interesse? Klik hier om het boek voor te bestellen.

stroganoff-vierkant

Afdrukken

Russische Stroganoff

Gang Diner
Keuken Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij
Voorbereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 knoflooktenen, fijngesneden
  • 2 paprika’s, in repen
  • 300 gram gemengde paddenstoelen, grofgesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels wodka
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • mespuntje cayennepoeder
  • 100 ml groentebouillon
  • 200 ml plantaardige kookroom
  • handje verse peterselie

Instructies

  • Verhit een ruime pan op middelhoog vuur. Bak de ui en de knoflook 4 – 5 minuten.
  • Voeg de paprika en de paddenstoelen toe en bak nog 8 – 10 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, de mosterd, de wodka, de specerijen en de groentebouillon toe en meng goed. Breng de bouillon aan de kook, draai het vuur laag en laat 20 minuten stoven.
  • Voeg de kookroom toe en roer goed. Stoof nog 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer de stroganoff met de peterselie.

Lekker met geroosterde aardappelen en een frisse salade.

    Het bericht Russische Stroganoff verscheen eerst op Veganrevolutie.nl.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *