Rettich salade met paksoi- Top vitamine booster uit het Oosten!

  • by
nv-author-image
Rettich salade met paksoi  op houten achtergrond-

Je zou het misschien niet meteen denken…, maar van deze Rettich salade wordt je lichaam heel blij. Het is enorm gezond en je hebt in een handomdraai een heerlijke lunch klaar! Of gebruik het als bijgerecht op een mooie Vegan zomertafel!

Wat is Rettich?

Het is een soort radijs. Maar niet zomaar een radijs. Hij komt uit Azië en wordt ook wel de Witte rammenas genoemd. Deze wortelen zijn echt een bron aan:
Vitamine C
Calcium
Natrium.
Foliumzuur
Vitamine B6
Kalium

Daarnaast stimuleert Rettich de spijsvertering waardoor voedingsstoffen beter opgenomen worden. Ook werkt hij goed voor de werking van gal-productie.
Het bevat weinig calorieën en door zijn pittige smaak, is het dus een super snack of tussendoortje. Wat wil je nog meer! Deze Rettich salade mag absoluut niet aan jouw Vegan tafel ontbreken.

Onze Rettich salade met paksoi, amandelen en een snufje gember, maakt dit recept een echte vitamine booster!

Het je de smaak te pakken? Probeer onze andere oosterse Vegan gerechten!

Als je de Rettich salade, geprobeerd hebt, hebben we nog vele andere heerlijke recepten om uit te proberen. Zo kan je aan de slag gaan met onze Zeewiersalade met wakame en nori. Of ga voor een lekkere en “Easy to Make” Tofu Toast met avocado. En met de frisse en supergezonde Avocado salade met Vegan spekjes, maak je jouw zomerse Vegan Barbecue helemaal af.

Rettich salade met paksoi op houten achtergrond-

Afdrukken

Rettich salade met paksoi

Rettich is een Oosterse radijs. Ook de andere ingrediënten uit deze salade zijn ook enorm gezond. Met dit recept voor paksoi salade heb je een snelle lunch. Afgemaakt met gember en amandelen.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Oosterse keuken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 214kcal

Ingrediënten

  • 150 gr Shanghai Paksoi
  • 80 gr rettich
  • 100 gr paprika oranje
  • 10 gr gember
  • 1 el gembersiroop
  • 3 el wok olie
  • 20 gr amandelen
  • 1 tl citroensap

Instructies

  • Was de paksoi en laat uitlekken in en vergiet. Snijd de blaadjes van de stronk en halveer. Snijd de stengels in plakjes en de rettich in kleine blokjes.
  • Snijd de paprika in lange dunne reepjes.
  • Schenk de gembersiroop, citroensap en olie in een schaaltje. Rasp de gember fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout en mix goed door.
  • Schep de blokjes van rettich en paprika door de dressing. Laat de smaak goed intrekken.
  • Maak een bord op met de paksoi bladen en schep de salade hier overheen. Maak af met een handje (geroosterde) amandelen.

Nutrition

Calories: 214kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 8g | Fat: 14g | Iron: 3mg

Het bericht Rettich salade met paksoi- Top vitamine booster uit het Oosten! verscheen eerst op Happy Vegan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *