Quesadilla

  • by
nv-author-image

Een quesadilla voor de Mexicanen is wat een tosti is voor ons: onweerstaanbaar lekker!

Gesmolten kaas en daar dan lekker veel groenten en kruiden aan toevoegen. Dat klinkt als de perfecte lunch of borrelhap.

Gelukkig is veganistische kaas in bijna elke supermarkt wel te verkrijgen en kunnen plant-based tosti/quesadilla liefhebbers hun hart weer ophalen.

Quesadillas-vierkant

Afdrukken

Quesadilla

Keuken Notenvrij, Suikervrij
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 4 volkoren wraps
  • 2 knoflooktenen, fijngesneden
  • 150 gram vegan kip
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 200 gram bonenmix
  • 150 gram mais
  • 2 grote handen verse spinazie
  • 8 plakken vegan kaas

Instructies

  • Bak de knoflook samen met de vegan kip voor 5 minuten.
  • Voeg vervolgens de kruiden, bonenmix en mais toe. Bak nogmaals 5 minuten.
  • Schep de spinazie door de pan totdat het geslonken is. Ze het vuur uit.
  • Verwarm een koekenpan op het vuur en leg daarin een wrap. Schep daar een paar eetlepels van de vulling op en leg er vier plakken vegan kaas op. Leg daar vervolgens een wrap boven op. Bak dit 3 tot 4 minuten aan beide kanten.
  • Herhaal dit met de rest van de wraps en vulling. Snij de wrap in vieren.

Het bericht Quesadilla verscheen eerst op Veganrevolutie.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *