Pompoentaart

nv-author-image

Vegan Revolutie

Als je in de herfst opzoek gaat naar inspiratie voor een dessertrecept dan komen al snel pompoen en speculaas voorbij.

Nu zijn we in Nederland niet echt bekend met een pompoentaart. In Noord-Amerika des te meer, daar is het een klassieker.

Ik wilde graag een eigen versie maken maar dan wel met de voorwaarde dat hij volledig ‘Whole Foods’ zou zijn. En ik kan niet anders zeggen dat het meer dan gelukt is.

Gelukkig kun je deze taart het hele jaar door eten (gebruik bijvoorbeeld pompoenstukjes uit de vriezer)

Hij is niet alleen super lekker maar je kunt er ook zonder schuldgevoel van blijven eten.

Dit is een van onze recepten uit ons boek De Vegan Revolutie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.

Pompoentaart

Afdrukken

Pompoentaart

Gang Dessert
Voorbereidingstijd 25 minuten
Passieve tijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Porties 6 personen

Equipment

  • spring- of quichetaartvorm (23cm) bekleed met bakpapier

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 3 eetlepels gebroken lijnzaad
  • theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 350 gram appelmoes, ongezoet
  • 450 gram pompoen, in blokjes
  • 2 theelepels koek- of speculaaskruiden
  • 5 medjouldadels, ontpit
  • 2 eetlepels maizena
  • 150 gram kokoscreme of santen
  • 100 ml plantaardige melk
  • pecannoten ter garnering

Instructies

  • Verwarm de oven op 180C. Als je de harde variant van kokoscreme of santen gebruikt, zet het dan tijdens het opwarmen in de oven zodat het zacht wordt. 
  • Meng in een ruime mengkom de havermout, lijnzaad, bakpoeder, zout en appelmoes. Verdeel dit in de springvorm. Zorg dat je rondom een opstaande rand maakt van ongeveer 3 cm.  
  • Zet de taartbodem voor 10 minuten in de oven. 
  • Doe de pompoenstukjes, kruiden, dadels, maizena en kokoscreme in een keukenmachine of blender en laat de machine draaien totdat je een romige vulling hebt. Voeg eventueel wat scheutjes van de plantaardige melk toe om het wat vloeibaarder te krijgen.  
  • Vul de taartbodem met de pompoenvulling en zet voor 60 minuten in de oven.  
  • Laat de taart vervolgens goed afkoelen voor je hem aansnijdt. Garneer eventueel met pecannoten. 

Het bericht Pompoentaart verscheen eerst op Veganrevolutie.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *