Pitabroodje met Gebakken Oesterzwam en Verse Tzatziki

  • by
nv-author-image

Paddenstoelen zijn een ideale vervanger als je op zoek bent naar een vlezige structuur in een gerecht. Door ze te marineren of goed te kruiden kun je er eigenlijk alle kanten mee op.

Dit broodje is ideaal voor de lunch of als diner als je geen zin hebt om uitgebreid te koken.

De tzatzikisaus maakt het gerecht lekker fris en past niet alleen heel goed bij dit gerecht maar ook bij de volgende:

Zwarte Bonen Falafel taco’s met tahin dille dip
Geurige Couscous Salade met Zonnebloempitworstjes
Spiezen van Gemarineerde Tempeh en Paprika

Afdrukken

Pitabroodje met Gebakken Oesterzwam en Verse Tzatziki

Keuken Veganistisch
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4

Ingrediënten

  • 4 volkoren pita broodjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 groene paprika, in repen
  • 150 gram oesterzwammen, in repen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel srirachasaus

tzatziki

  • 250 gram soja yoghurt, ongezoet
  • 1/2 komkommer, geraspt
  • 1 eetlepel citroensap
  • handje verse dille
  • handje verse munt
  • 2 knoflooktenen, fijngesneden
  • peper en zout

Instructies

  • Rooster de pitabroodjes in de oven of broodrooster
  • Bak de rode ui, paprika en oesterzwammen in een koekenpan voor 10 minuten.
  • Voeg vervolgens de soja- en srirachasaus toe en bak nog eens 2 minuten.
  • Meng alle ingrediënten voor de tzatziki in een kom.
  • Snij een pitabroodje open en schep er een paar lepels van de gebakken oesterzwam en groenten in. Garneer met lekker veel tzatziki.

Het bericht Pitabroodje met Gebakken Oesterzwam en Verse Tzatziki verscheen eerst op Veganrevolutie.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *