Pasta met Gegrilde Courgette

nv-author-image

Vegan Revolutie

Wij hebben een hele lieve vriendin uit Amsterdam waar veel chef-koks nog een puntje aan kunnen zuigen. Zij maakt echt de allerlekkerste gerechten en als je bij haar eet, eet je standaard meer dan je eigenlijk op kan.

Een van de recepten waar wij altijd dol op waren – voordat we vegan gingen – was een pastarecept met chorizo.

We gingen daarom aan de slag om de smaak van dat heerlijke gerecht te reproduceren, alleen dan enkel met plantaardige ingrediënten. Deze pasta is daar het resultaat van. Eet smakelijk!

Dit is een van onze recepten uit ons boek De Vegan Revolutie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.

Pasta met gegrilde courgette

Afdrukken

Pasta met Gegrilde Courgette

Gang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 40 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 180 gram volkoren spaghetti
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 knoflooktenen uitgeperst
  • 140 gram tomatenpuree
  • 300  ml groentebouillon
  • 2 eetlepels oregano
  • 1 eetlepel paprikapoeder 
  • 1 eetlepel tijm
  • 2 gegrilde zoete puntpaprika uit pot in repen
  • 1 bak  vegan spekjes optioneel 
  • verse basilicum blaadjes ter garnering 

Instructies

  • Zet een grote pan met kokend water op het vuur en kook daarin de spaghetti gaar. 
  • Halveer de courgettes in de breedte en snij van beide helften dunne plakken. Grill de plakken in de oven of grillpan.  
  • Bak ondertussen de vegan spekjes uit in een koekenpan en zet ze vervolgens apart. 
  • Fruit de ui en knoflook in een braad- of koekenpan voor vier minuten. 
  • Voeg de tomatenpuree, oregano, paprikapoeder en tijm toe en bak dit een paar minuten mee. 
  • Voeg de groentebouillon toe en roer dit goed zodat er een mooie saus ontstaat. 
  • Schep de gegrilde courgette door de saus en voeg als laatste de spekjes toe. 
  • Verdeel de spaghetti over twee borden en schep de saus eroverheen. Garneer met verse basilicum. 

Het bericht Pasta met Gegrilde Courgette verscheen eerst op Veganrevolutie.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *