Pad Thai

  • by
nv-author-image

Als we dit gerecht eten wanen we ons weer even in het prachtige Thailand. Bij voorkeur ergens op straat waar we bij een klein stalletje een portie Pad Thai bestellen dat voor onze neus gemaakt wordt. Verser kan niet.

Pad Thai is het meest populaire gerecht uit Thailand en lijkt op een soort bami zoals wij die hier in Nederland kennen. Traditioneel wordt het met vissaus, ei en soms garnalen of kip gemaakt.

Wij hebben een heerlijke en (wederom) gemakkelijk te maken veganistische versie bedacht die we graag met je delen. Eet smakelijk!

phad-thai-vierkant

Afdrukken

Pad Thai

Keuken Veganistisch
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2

Ingrediënten

  • 175 gram bruine rijstnoedels
  • 4 grote knoflooktenen, fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 wortels, geraspt
  • 2 stengels bosui, fijngesneden
  • handje Chinese kool, grofgesneden
  • 100 gram taugé
  • handje ongezouten pinda’s
  • 1 limoen, in partjes
  • verse koriander

saus

  • 60 ml sojasaus
  • 3 eetlepels tamarinde pasta
  • 1 eetlepel dadelstroop (of andere zoetmaker)
  • 1 eetlepel srirachasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.
  • Dompel de noedels onder in een pan met kokend water tot ze gaar zijn. Spoel ze daarna af.
  • Verwarm een grote wok op het vuur en bak als eerst de knoflook met de sjalot 4 minuten.
  • Voeg vervolgens de rode peper en wortel toe en schep dit op middelhoog vuur door de pan.
  • Doe als laatste de Chinese kool, noedels, bosui en de saus in de pan en schep goed door elkaar.
  • Verdeel de pad thai over twee borden en garneer met de pinda’s, verse taugé, koriander en limoenpartjes.

Het bericht Pad Thai verscheen eerst op Veganrevolutie.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *