Oosterse veldsla salade: Het Simpelste en lekkerste voorgerecht!

  • by
nv-author-image

Een veldsla salade saai? Welnee! Met de combinatie van mooie smaken en een eetlepel gembersiroop, ga je er geen genoeg krijgen! En…., je hoeft het niet eens te koken!

Waarom heette Veldsla vroeger Broeivet?

Veel mensen denken bij veldsla salades aan een mager bordje met alleen wat groene smakeloze blaadjes. Maar dat is bij deze zeker niet het geval! Deze Euraziatische groente heeft van zichzelf een nootachtige smaak. Maar wist je dat het een rijke bron aan Omega 3 is? Vroeger noemde wij deze groente ook broeivet.

Omega 3 is super belangrijk voor onze bloedvaten en hersenen. Maar helaas krijgen wij niet de dagelijkse hoeveelheid binnen die we nodig hebben. Vaak maar 25%. Gelukkig kun je met deze oosterse veldsla salade dat goed op pijl houden. 100 gram van deze groente bevat wel 12% van de dagelijkse Omega 3! Is dat mooi of niet?

Maar laten wij ook zeker de andere bladgroente niet vergeten.

Maak je eigen veldsla salade uit je eigen moestuin!

Heb jij een klein stukje gras of een balkon? Dan kan jij aan de slag om je eigen veldsla te kweken. Omdat deze groente weinig eisen stelt, is het super makkelijk om zelf aan de slag te gaan.
Er zijn wel een paar tips om rekening mee te houden:

  • Check van te voren welke soorten veldsla je wilt en of ze winterhard zijn.
  • Bescherm ze tegen slakken, want net als wij zijn die er ook dol op!
  • Geef goed water

En oogsten maar!

De smaak te pakken? Probeer ook onze andere salade recepten!

Als je deze Oosterse Veldsla salade al super vond, dan kan je genieten van onze rijkgevulde Vegan Kebab! En laten wij zeker klassiekers niet vergeten zoals: heerlijke bonenburger. The best in Town en de Avocado salade met super lekkere vegan spekjes.

Wil je iets nieuws proberen? Ga aan de slag met zeewier! Wij hebben een te gek zeewier recept met avocado.
Kortom! Keuze genoeg om iets moois op tafel te zetten. En wie weet. Misschien heb je na al deze inspiratie een idee voor je eigen veldsla salade mix!

Oosterse veldsla salade

Afdrukken

Oosterse veldsla salade

Maak een gezond voorgerecht met deze salade. Je hoeft veldsla niet te koken, kwestie van schoonmaken en aanmaken met onze Oosterse dressing.
Gang Bijgerecht, lunch, Voorgerecht
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 85kcal

Ingrediënten

  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl gembersiroop
  • 2 el sojasaus
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 40 gr rode kool
  • 50 gr veldsla
  • 1 el sesamzaad

Instructies

  • Meng de olie, siroop en sojasaus bij elkaar. Wanneer egaal meng de knoflook en de gember door de dressing.
  • Snijd de rode kool in slierten.
  • Meng in een slakom de dressing door de rode koolslierten. Laat een paar minuten marineren.
  • Meng dan de veldsla met de rode kool.
  • Garneer het voorgerecht met geroosterde sesamzaadjes.

Nutrition

Calories: 85kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 5g | Fat: 5g | Iron: 2mg

Het bericht Oosterse veldsla salade: Het Simpelste en lekkerste voorgerecht! verscheen eerst op Happy Vegan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *