Mini Cheesecakes

  • by
nv-author-image

Heb jij een gelegenheid waarbij je iets lekkers wil uitdelen? Lees dan vooral verder.

Deze mini cheesecakes zijn eenvoudig te maken, vullend, super lekker en kleurrijk. Door te varieren met fruit krijgen je cheesecakes verschillende kleuren.

Een plantaardige traktatie, dat is een feestje op zich. Geniet ervan!

Dit is een van onze recepten uit ons boek Het Vegan Familie Kookboek dat in maart/april 2021 uitkomt. Interesse? Klik hier om het boek voor te bestellen.

mini-cheesecake-vierkant

Afdrukken

Mini Cheesecakes

Gang Dessert, Nagerecht, Snack, Tussendoortje
Keuken Olievrij, Sojavrij
Voorbereidingstijd 40 minuten
Wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 40 minuten
Porties 10 stuks

Equipment

  • Muffinvorm met minimaal 10 holtes 

Ingrediënten

  • 400 gram cashewnoten
  • 90 gram havervlokken
  • 9 medjouldadels, ontpit
  • 50 ml citroensap
  • 100 ml ahornsiroop
  • 2 theelepels vanille extract
  • plantaardige melk

Instructies

  • Doe de cashewnoten in een kom en bedek met kokend water. Zet apart. 
  • Doe de havervlokken en de dadels in een keukenmachine en maal tot een plakkerig deeg. 
  • Bekleed 10 holtes van de muffinvorm met een stuk bakpapier. 
  • Verdeel het haverdeeg over de beklede holtes en duw goed aan.  
  • Giet de cashewnoten af en meng met het citroensap, ahornsiroop, en vanille extract in een keukenmachine. Blijft de vulling te dik? Voeg dan wat plantaardige melk toe. Mix eventueel vers fruit naar keuze door de vulling.
  • Schenk de cheesecake vulling in de holtes in de muffinvorm.  
  • Vries de mini cheesecakes minimaal 1.5 uur in. 

Lekker met vers fruit als garnering!

    Het bericht Mini Cheesecakes verscheen eerst op Veganrevolutie.nl.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *