Maak zelf je vegan tartaarsaus zonder mayonaise!

  • by
nv-author-image

Tartaarsaus? Dat is toch met ei ofzo? Ja, in de vorige eeuw wel! Tegenwoordig maken we dit natuurlijk vegan, want eieren eten kan echt niet meer. Niet alleen vanwege de (8 miljard) kippetjes, voor je gezondheid hoeft het ook niet en voor de smaak hebben we een perfect alternatief. Je proeft het verschil niet eens!

Ach een eitje op z’n tijd kan toch geen kwaad?

Laten we eerlijk zijn; voor jouw gezondheid kan een eitje op z’n tijd misschien geen kwaad. Er valt wat te zeggen over het cholesterol gehalte, de verzadigde vetten, de kans op salmonella en andere ziekten, of misschien dat dierlijke eiwitten niet zo goed voor je zijn. Maar ach, je eigen gezondheid is jouw eigen keuze!

Voor de dieren dan? Voor de kip maakt het zeker uit! 51% van de eieren komt nog steeds van batterij legkippen! Voor elke leg kip wordt er ook een haantje kuiken geboren en binnen een dag vergast of levend vermalen (niet kijken). Jup, ook van je biologische of vrije-uitloopkip.

Maar stel jij eet alleen eieren van je eigen kippen die je zelf met alle liefde verzorgt en die echt een goed leven hebben? Nope nog steeds niet vegan. Kippen leggen eieren om voort te planten, niet om door jou te worden opgegeten. Onbevruchte eieren worden door de kip zelf opgegeten. Ze dit ontnemen, is enorme belasting op hun gezondheid.

Je wil echter toch zo graag af en toe een eitje eten, in je tartaarsaus bijvoorbeeld! Nou probeer eens wat vaker vegan varianten op ei. Eigenlijk zijn die namelijk best makkelijk te maken en gebruiken!

Trouwens tartaarsaus eet je bij deze ToFish & Chips!

Mega lekker deze tartaarsaus! Meer vegan sauzen please!?

Dat niet alle sausjes in de wereld vegan zijn, daar snappen wij niks van. Vegan tartaarsaus is namelijk enorm makkelijk te maken zonder dierlijke producten. Net als deze romige bechamelsaus, of deze rode wijssaus. Deze teriyaki moet je ook zeker eens proberen!

tartaarsaus vegan 2

Afdrukken

Vegan tartaarsaus

Tartaarsaus is echt heerlijk bij visgerechten… niet nodig in de vegan cuisine? Wij denken van wel!
Gang dip
Keuken Franse keuken
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 2
calorieën 353kcal

Ingrediënten

  • 30 ml plantaardige melk
  • 1/2 tl appelcider azijn
  • 1/4 tl mosterd
  • 1/4 tl agavesiroop
  • 1/4 tl kala namak of gewoon zout
  • 1 tl citroensap
  • 80 ml plantaardige olie
  • 1 tl dragon
  • 1 tl dille
  • 1 tl bieslook
  • 1 tl kappertjes
  • 1 tl zout
  • 1/4 sjalot

Instructies

  • Blend de ‘melk’, azijn, mosterd, agave, zout en het citroensap 1 minuut. Voeg dan langzaam tijdens het blenden de olie toe en blend nog 3 minuten tot er een dikke romige massa ontstaat.
  • Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en schep goed door. Laat het verder opstijven in de koelkast.

Nutrition

Calories: 353kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 1g | Fat: 40g

Het bericht Maak zelf je vegan tartaarsaus zonder mayonaise! verscheen eerst op Happy Vegan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *