Het allerbeste 5 step recept voor Vegan cupcakes!

  • by
nv-author-image
Bij de koffie of als lekker tussendoortje. De cupcake is voor alle momenten! En nu hebben wij voor jullie een heerlijke basic vegan recept die als in 5 stappen klaar is. Zo heb jij binnen “No Time” een mooie plaat vol lekkere cakejes.

Zijn cupcakes Vegan?

Deze kleine Engelse gebakjes worden vaak gemaakt met eieren, melk en boter. Maar met slecht een paar kleine aanpassingen, kun je in minder dan 30 minuten een flinke reeks klaarmaken. En wat is er lekkerder dan zelfgemaakt zuivelvrije cupcakes?

Het enige wat je nodig hebt om de zuivel te vervangen zijn:

  • Amandelmelk
  • kokosolie
  • Baking soda
  • Appelazijn

Klaar om je eigen zuivelvrije cupcakes te maken? Lees snel door en ga aan de slag!

Trek is meer heerlijke basis recepten of zoetige tussendoortjes?

Met dit basis cupcake recept kan je helemaal los gaan met je eigen variaties. Maar laten we ook zeker de andere mooie basics niet vergeten, die zeker in jouw Vegan kookboek thuis horen.
Zoals deze super makkelijke Hummus. Of een basis recept voor je eigen parmazaanse kaas! En geen Vegan keuken is compleet zonder deze frambozen Panna Cotta’s.

basis vegan cupcakes op een bakplaat op witte achtergrond

Afdrukken

Basic Zuivelvrije Cupcakes

Wie zegt dat je zonder ei en melk geen lekkere dingen kunt maken. Deze mooi basic cupcakes openen een hele nieuwe deur.
Gang Dessert, koffie, Tussendoortje
Keuken Amerikaans/Brits
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 18 stuks
calorieën 152kcal

Ingrediënten

  • 1 el appelazijn
  • 350 ml amandelmelk
  • 240 gr bloem Voor een glutenvrije optie (amandelmeel, boekweitmeel of maizena)
  • 200 gr witte suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zuiveringszout / Baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 120 ml kokos olie opgewarmd tot vloeibaar
  • 1 tl vanille – extract

Instructies

  • Verwarm de oven op 175 graden C. Vet twee muffinpannen van 12 kopjes in of bekleed ze met 18 papieren bakbekers.
  • Meet de appelciderazijn in een maatbeker af. Giet de 350ml amandelmelk erbij. Laat staan tot het gestremd is, ongeveer 5 minuten.
  • Klop in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, zuiveringszout en zout samen. Klop in een aparte kom het amandelmelkmengsel, kokosolie en vanille samen.
  • Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer tot ze gemengd zijn. Schep het beslag in de voorbereide kopjes en verdeel gelijkmatig.
  • Bak ze in de voorverwarmde oven tot de bovenkanten terugspringen wanneer ze licht worden ingedrukt, 15 tot 20 minuten.

    Laat ze afkoelen en leg ze op een serveerschaal. En versier ze met jouw gewenste glazuur

Nutrition

Calories: 152kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 1g | Fat: 7g | Iron: 1mg

Het bericht Het allerbeste 5 step recept voor Vegan cupcakes! verscheen eerst op Happy Vegan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *