Healthy Vegan Burrito recept (altijd lekker en makkelijk om te maken)

nv-author-image

Happy Vegan

Gezond, lekker maar ook snel vegan koken? Dit is jouw recept! Burrito’s zijn makkelijk te maken, je kunt eindeloos variëren én ze zijn gemakkelijk te balanceren qua voedingswaarde! En als je ze oprolt in wat aluminiumfolie kun je ze nog gemakkelijk meenemen naar werk ook!

Burrito eiwitbom?

Burrito’s kun je dus gemakkelijk volstoppen met peulvruchten en granen, dat zorgt ervoor dat je twee goeie bronnen hebt van eiwitten! Daarnaast vullen granen en peulvruchten elkaars essentiële aminozuren profiel aan waardoor jij de eiwitten optimaal kunt gebruiken!

Maar wist jij dat er ook gewoon plantaardige producten zijn met een volledig aminozuren profiel? Zoals bijvoorbeeld soja, maar ook quinoa en boekweit!

Meer weten over eiwitten, lees dan hier alles over eiwitten in een vegan dieet!

Lekker zeg zo’n Burrito, heb je meer Mexicaans eten?

Zeker weten! Deze Guacamole moet je zeker een keer geprobeerd hebben. Deze Mexicaanse ovenschotel is ook echt heerlijk (en makkelijk te maken!) En we kunnen je zeker deze Chilli Sin Carne aanraden!

vegan burrito

Afdrukken

vegan burrito

Burrito is een heerlijk en makkelijk recept dat je snel kunt maakt en best wel gezond is! En je kunt ook nog eindeloos variëren!
Gang Diner
Keuken Internationaal, Mexican
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 2
calorieën 595kcal

Ingrediënten

  • 2 volkoren wraps
  • 200 gram rijst zilvervlies rijst is eigenlijk gezonder!
  • 100 gram spinazie
  • 50 gram kikkererwten
  • 50 gram bruine bonen
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • koriander

Instructies

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Hak de ui, knoflook fijn en fruit in een pan.
  • Voeg de bonen en kikkererwten toe aan de pan.
  • Snijd de tomaat en rode peper en voeg die samen met de spinazie toe aan de pan.
  • Voeg de komijn en paprika toe.
  • Verarm de wraps kort in een koekenpan, of oven.
  • Maak een bedje van rijst in het midden van de wraps, leg deer de koriander op, voeg de sojasaus toe, schep de helft uit de pan erop.
  • Vouw de onderzijde van de wrap naar boven en vouw de rechterzijde naar binnen en wikkel de linkerzijde strak tot een mooie rol.

Nutrition

Calories: 595kcal | Carbohydrates: 117g | Protein: 25g | Fat: 6g | Iron: 6mg

Het bericht Healthy Vegan Burrito recept (altijd lekker en makkelijk om te maken) verscheen eerst op Happy Vegan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *