Gordon Ramsay’s wordt Vegan: Dit is dé Vegan sandwich!

  • by
nv-author-image

Echt waar! Gordan Ramsay gaat over naar vegan! Toch is ook hij om en zijn er steeds meer recepten Vegan. Zijn nieuwste topper: De Vegan Zomer BLT sandwich met basilicum! Dus dat word smullen.

Wat betekent de afkorting BLT?

Eigenlijk is het de afkorting voor bacon sla en tomaat waaruit de sandwich bestaat. Het werd zeker na de uitbreiding van supermarkten werd dit broodje erg populair. Ingrediënten waren nu heel het jaar te koop. Dus iedereen kon het elke dag maken!

Een woordje van the man himself.

Gordon Ramsay heeft onthuld dat hij gaat proberen een veganistisch dieet te volgen. Gordon staat niet echt bekend om zijn positieve uitdrukkingen tegenover vegans. Zo zei hij dat hij er allergisch voor is en dat het vreselijk zou zijn als zijn kinderen het zouden worden. Maar het tij lijkt zich toch te keren. Ook hij heeft de voordelen van een Vegan dieet ontdekt qua gezondheid maar ook geestelijk. En het helpt ook dat het goed is voor de lijn.

Nog meer heerlijke sandwiches voor je lunch proberen?

Wie zegt dat Vegans niet kunnen genieten van een goed gevuld broodje. We hebben een wereld aan top recepten speciaal voor jou!
Neem een hap uit deze gerookte zalm bagel, waar je geen genoeg van zult krijgen. En laten we ook zeker niet de mooie Franse Vegan Toastjes om je dag goed te beginnen. Wil je meer voorbereid zijn? Dan kan je alvast een grote bulk inslaan met deze Vegan bananenbrood met walnoten of de lekkere stevige Meatloaf total Vegan!

BLT sandwich op with bord

Afdrukken

BLT zomer Sandwich

Ook Gordon Ramsay gaat voor Vegan met deze heerlijke gevulde sandwich
Gang brunch, lunch
Keuken Amerikaans, Amerikaans/Brits
Voorbereidingstijd 6 minuten
Bereidingstijd 24 minuten
Totale tijd 30 minuten
calorieën 1071kcal

Ingrediënten

Knapperige bacon

  • 2 el Sriracha *
  • 3 el voedingsgist, verdeeld
  • 11/2 el gegranuleerde knoflook
  • 1/2 el cayennepeper
  • 11/2 el gerookte paprika
  • 2 tl vloeibare rook optioneel
  • 60 ml pure ahornsiroop
  • 3 el sojasaus of tamari
  • 4 el vegan boter, gesmolten
  • 3 el water
  • 1/2 tl verse gebarsten peper
  • 85 gr stevige tofu
  • 9 vellen vierkante rijstpapier
  • Plantaardige (of avocado) kookspray

Basilicum Aioli

  • 54 gr Vegan Eidooiers** aquafaba is optioneel
  • 200 ml avocado of druivenpit
  • 2 tl dijon mosterd
  • 2 tl knoflookpasta (ongeveer 2 teentjes geraspt)
  • 2 el gehakte verse basilicum
  • 1 1 citroen voor het zes en persen
  • zout
  • vers gebarsten zwarte peper

Sandwich

  • Brood van Pain de mie of brioche, voor het snijden***
  • 1 boterbladsla, schoongemaakt en bladeren gescheiden
  • 2 wijnstokgerijpte erfstuktomaten
  • 1 Avocado, ontpit, geschild en in plakjes gesneden

Instructies

De bacon

  • voorverwarm de oven op 190°C en maak een bakplaat klaar met een rek en perkamentpapier. Spuit het bakrek met kookspray en zet apart.
  • Bereid marinade – klop sriracha, 2 eetlepels voedingsgist, knoflookpoeder, cayennepeper, gerookte paprika, vloeibare rook, ahornsiroop, tamari, gesmolten boter en water samen. Breng het mengsel op smaak met peper.
  • Leg de geperste tofu in een kom en gebruik je handen om de tofu in erwtenformaat te verkruimelen.

    Breng op smaak met de resterende voedingsgist en 3 eetlepels marinade.

  • Snij de spekreepjes met een keukenschaar. Snijd het rijstpapier in reepjes van 4 cm breed. Giet de resterende marinade in een ondiepe ovenschaal dompel een paar spekreepjes tegelijk, het rijstpapier in de marinade.

    Flip om te coaten. Eenmaal plooibaar leg ze op een voorbereide bakplaat. Strooi met de tofu langs de reepjes om de indruk van vet te krijgen.

  • Bedek het met een andere spekstrip en druk met je vingers om ze samen te smelten tot een strip.

    Dip ze indien nodig opnieuw in de marinade. Herhaal dit met de andere strips.

  • bak de bacon reepjes in de oven voor 10- 12 min. Sla je halverwege om.
  • Krul de bacon voorzichtig met je vingers en bak ze nog eens 10-12 min tot ze lekker krokant and bruin zijn.

    Smeer ze met meer marinade als ze te veel uitdrogen.

Basilicum Aioli

  • Bereid ondertussen de basilicum aioli voor.

    Plaats de geklopte dooiers of aquafaba in een blender. Terwijl hij draait voeg langzaam de olie totdat de dooiers begint te verdikken.

    Breng op smaak met knoflook, mosterd, basilicum, citroenschil, een flinke scheutje citroensap, zout en peper.

sandwich

  • Snijd het brood in plakjes van 2 en 1/2 cm dik en rooster ze in een broodrooster of in een pan.

    Snijd de tomaten in 19 mm dikke plakjes en breng op smaak met zout en peper

  • Bouw de sandwich op!

    Het geroosterd brood met aioli, botersla, gekruide tomaat, knapperige spekreepjes en bedek dan met avocado schijfjes.

    Serveer naast knapperige chips voor de perfecte zomerlunch op elk moment van de dag.

Notities

*Sriracha saus is een thaise saus. Hier te koop.

** Vegan Eierdooiers kun je hier kopen

***Pain de mie  is wit of bruin brood met een dunne zachte korst. Andere broodopties kunnen ook.

Nutrition

Calories: 1071kcal | Carbohydrates: 113g | Protein: 25g | Fat: 68g | Iron: 9mg

Het bericht Gordon Ramsay’s wordt Vegan: Dit is dé Vegan sandwich! verscheen eerst op Happy Vegan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *