Gnocchi met Pesto en Lentegroenten

nv-author-image

Vegan Revolutie

Simpele maar smaakvolle recepten, daar blijven wij onverminderd fan van. Dit recept is er weer zo een: knapperige lentegroenten als peultjes en groene asperges in combinatie met zachte gnocchi.

Natuurlijk kun je extra je best doen en de gnocchi zelf maken, wij hebben hier voor een kant-en-klare versie gekozen. We beloven je, dit recept is om te smullen.

Let op dat pesto van zichzelf niet vegan is (er zit vaak Parmezaanse kaas in). Je kunt zelf pesto maken of een vegan pesto kopen in de supermarkt.

Dit is een van onze recepten uit ons boek Het Vegan Familie Kookboek dat in maart/april 2021 uitkomt. Interesse? Klik hier om het boek voor te bestellen.

gnocchi-vierkant

Afdrukken

Gnocchi met pesto en lentegroenten

Gang Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Notenvrij, Suikervrij
Voorbereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 100 gram groene asperges, in stukken van 2 cm gesneden
  • 200 gram peultjes
  • 100 gram sojabonen (edamame)
  • 500 gram gnocchi
  • 4 eetlepels vegan pesto
  • 1 theelepel chilivlokken, of meer naar smaak

Instructies

  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de asperges en de peultjes 5 – 8 minuten. Voeg de sojabonen toe en bak nog 4 – 5 minuten.
  • Breng ruim gezouten water in een pan aan de kook. Kook de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.
  • Meng de pesto door de gnocchi.  
  • Voeg de gebakken groenten toe aan de gnocchi en meng goed.    
  • Garneer met de chilivlokken. 

Het bericht Gnocchi met Pesto en Lentegroenten verscheen eerst op Veganrevolutie.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *