Een Authentieke Vegan Tofusteak met bietennoodles en dukkah!

  • by
nv-author-image
 Tofusteak met bietennoodles op wit bord met witte achtergrond

Wie zegt dat je niet kan meedoen met barbecues of dat Vegan geen vlees kunnen eten? Serveer deze heerlijke Vegan Tofusteak aan je vrienden en ze willen niets anders meer! En in combinatie met Dukkah en specerijen, zorg je voor een mooie crunchy korst. Super gezond en echt zo gemaakt!

Tofu saai? Het is een alleskunner!

Tofu heeft altijd de associatie gehad met smakeloos, ingewikkeld om lekker te maken, saai en alleen voor de hippies onder ons. Maar dat is al een heel oud en achterhaald idee. Want je kan er echt van alles mee. Je kunt er zelfs vlees mee maken. Daarom staat het ook bekend als een goede vleesvervanger.

Tofu komt oorspronkelijk uit Azië en is echt super gezond. Het zit vol eiwitten, en het heeft alle essentiële aminozuren. En laten we de mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium en de vitamines B1, B2 en B3 niet vergeten. Kortom deze Tofusteak is een echte topper!

Wat is Dukkah?

Het is een Egyptisch mengsel van geroosterde noten en verschillende zaden en specerijen. Het geeft je maaltijd een heerlijke crunch. Dus een perfecte combinatie voor op je heerlijke Tofusteak!

Probeer meer van onze tofu recepten en ontdek hoe gevarieerd je ermee kunt koken! Maak eens een eitje van Tofu met ons heerlijke roerbakei recept! Of wat dacht je van de heerlijk knapperige gebakken Tofu power bowl. En onze Mango chutney Curry.

Maar je kan er nog zoveel meer mee. Wil je nog meer weten of Tofu en wat je ermee kan? Neem ook een kijkje in onze TofuBijbel. Het boek over alles wat je moet weten om een echte Tofu pro te worden!

Tofusteak met bietennoodles op wit bord met witte achtergrond

Afdrukken

Tofusteak met bietennoodles en dukkah

Koolhydraatarm recept van tofu steak. Serveer een heerijke vegetarische steak voor je vriendinnen en maak het af met een crunchy dukkah van gegrilde noten, zaden en specerijen. Goed gesmaakt en snel gemaakt.
Gang Diner
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 523kcal

Ingrediënten

  • 150 gr tofu
  • 80 gr rode biet
  • 40 gr gemengde sla
  • 1 el peterselie
  • 1 clementine
  • 1 el olijfolie

Dukka

  • 3 el hazelnoot
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/4 tl fennelzaad

Instructies

Dukkah

  • Gril de noten in een droge koekenpan. Blijf husselen. Verwijder uit de pan zodra deze bruin gekleurd zijn.
  • Gril nu de specerijen in een droge koekenpan. Blijf husselen, totdat de geuren van de specerijen vrijkomen en verwijder uit de pan.
  • Hak de noten, zaden en specerijen fijn onder een vijzel of in een keuken machine.

Bietennoodles

  • Snijd de bieten tot noodles met een spiraalsnijder. Of snijd de bietjes julienne of gebruik een rasp.
  • Mix de gehakte kruiden, bieten, clementine zest en sap en de helft van de dukkah.

Tofu steak

  • Breng de tofu op smaak met zout. Pers het overtollige vocht eruit door de tofu onder een zware snijplank te leggen.
  • In olijfolie bak de tofu goudbruin. Voeg een theelepel dukkah toe en bak dit kort mee.
  • Serveer de steek op de gemarineerde bieten en garneer het bord met groene salade. Besprenkel met dukkah.

Nutrition

Calories: 523kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 21g | Fat: 39g | Iron: 5mg

Het bericht Een Authentieke Vegan Tofusteak met bietennoodles en dukkah! verscheen eerst op Happy Vegan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *