De Veganbox

nv-author-image

Vegan Revolutie

22 September 2017, Volkshotel Amsterdam. Ik had afgesproken met een kennis van mijn broertje die ook interesse had in het veganisme. We dronken koffie en hadden wat small talk totdat we het gingen hebben waarvoor ik eigenlijk was gekomen: de Veganbox.

Daan Smith had namelijk met zijn compagnon Tosh de domeinnaam veganbox.nl in bezit en hij wilde er graag iets mee doen. Toen ik ervan hoorde was ik eigenlijk meteen enthousiast.

Er was alleen een probleem, zowel Daan als Tosh waren beiden niet zo bekend met de plantaardige lifestyle. Daarom zoch Daan contact met mij en tijdens ons gesprek gaf ik Daan een spoedcursus Vegan.

We namen afscheid en we spraken af om contact te houden. Daan en Tosh hadden namelijk gewoon nog een baan dus ze gebruikten hun vrije tijd om het idee achter de Veganbox uit te werken.

daan

Daan

tosh

Tosh

In de maanden die volgden was het angstvallig stil rondom de Veganbox, maar toen in het nieuwe jaar kreeg ik het verlossende bericht dat ze hadden doorgezet. De Veganbox ging er komen!

Wat is de Veganbox?

Hello Fresh, Marley Spoon en tal van andere foodboxen gingen ons al voor. Het principe is simpel: elke week of elke maand ontvang je een box in huis met recepten en exact afgewogen ingrediënten.

Ideaal dus voor de drukke mensen onder ons die na een dag werken geen zin of tijd hebben om nog een recept te bedenken, naar de supermarkt te gaan en dan nog te koken.

Een box die enkel en alleen plantaardige recepten biedt bestond nog niet, dus het idee van Daan en Tosh was heel zo gek nog niet. Aangezien het veganisme in een rap tempo aan het oprukken is.

Veganbox of Vegantas?

veganbox-tasBegin dit jaar beloofde Daan me om mij een box toe te sturen zodra ze de Veganbox gingen uitrollen.

Het bleek nog een hele logistieke operatie te zijn om op het juiste moment de juiste ingrediënten vers aan te leveren aan alle klanten van de Veganbox. Ik ontving mijn box daarom pas een maand geleden.

Ik kreeg netjes een bericht van PostNL met het tijdstip waarop de box geleverd zou worden binnen een tijdsraam van een uur.

De box was eigenlijk geen box maar drie papieren tassen. Ik weet niet precies wat hier het idee achter is, maar wellicht dat ze hier in de toekomst nog een mooie box van maken.

* Reactie van Daan *

De reden dat er een tas ipv een box wordt geleverd is omdat er drie tasjes in een koelbox worden geleverd. De koelbox wordt weer mee teruggenomen. Dit scheelt enorm veel karton elke week wat we als vegans natuurlijk alleen maar toejuichen.

Snel pakte ik de tassen uit en alles zag er keurig en vers uit.

Orzo met Gegrilde Courgette en Geroosterde Amandelen

Mijn Veganbox bevatte 3 recepten met goede receptuur die iedere amateur kok zou kunnen volgen.

Het eerste recept dat ik maakte was Vegan Sushi met ‘Tomato Tuna’:

Veganbox

De witte sushirijst is niet mijn favoriet. Ik eet persoonlijk liever volle granen. Maar de smaak was verder heerlijk en de porties waren meer dan voldoende.

Dit was overigens het meest uitdagende recept van de box, iets wat ze ook goed communiceren op de website. De meeste recepten zijn heel simpel te maken en af en toe zit er eentje tussen met iets meer uitdaging.

Het volgende recept dat we aantroffen was een Portabello carpaccio & Zomerse Paprika- Tomatensoep:Veganbox-2

Dit recept was heel smakelijk en echt supereasy om te maken. Wederom waren de porties meer dan voldoende voor 2 personen.

Last but not least troffen we het recept Orzo met Gegrilde Courgette en Geroosterde Amandelen aan:

Veganbox-3

Dit was absoluut mijn persoonlijke favoriet en wat ik leuk vindt is dat dit gerecht een ingrediënt had dat ik niet kende, namelijk Orzo (een soort van rijst).

Daarmee laten Daan en Tosh zien dat ze niet alleen maar kiezen voor ingrediënten die iedereen kent, maar juist voor het onbekende te gaan wat in mijn ogen het Vegan avontuur zo interessant maakt.

Volle Granen, Eiwitten en Groenten

Een ander aspect dat mij zeer aansprak was de balans van de maaltijden. Iedereen die mijn boek heeft gelezen weet dat ik adviseer om elke maaltijd te laten bestaan uit 25% volle granen, 25% eiwit en 50% groenten.

De drie recepten die ik van de Veganbox heb geprobeerd voldeden daar bijna allemaal aan, dus dikke thumbs up!

Voor Wie is de Veganbox?

Eerlijk is eerlijk, hoe tof ik het project van Daan en Tosh ook vind, ik zal niet snel klant worden. Daarvoor vind ik het te leuk om mijn eigen recepten te bedenken en te proberen. Bovendien ben ik niet op zoek naar het gemak van maaltijden uit een box.

En dat is precies waar de Veganbox zich op richt: op mensen die graag gezonder en meer plantaardig willen eten, maar geen zin en/of tijd hebben om het allemaal zelf uit te moeten zoeken. Die mensen zijn uiteraard bereid om iets meer geld te betalen voor de maaltijden.

Ben jij zo iemand? Of ben je iemand die graag kennis wilt maken met vegan maar geen idee hebt wat je dan zoal kunt eten? Dan kan ik je de Veganbox van harte aanbevelen.

En het mooie is, de mannen van Veganbox bieden alle lezers van onze site een korting aan van 10% op je eerste twee bestellingen!

Wat moet je doen?

Heel simpel.

  1. Klik deze unieke Veganbox link
  2. Kies jouw box uit en reken af

Tot Slot

Als ondernemer weet ik hoe spannend en lastig het is om zoiets als de Veganbox van de grond te krijgen. Daarom was ik meer dan bereid om iets te schrijven over dit toffe project.

Nog geen jaar geleden stond er niets en inmiddels worden meerdere mensen en gezinnen wekelijks blij gemaakt met het gemak van de Veganbox.

Daan en Tosh, veel succes met jullie business en laten we vooral doorgaan met het promoten van vegan en daarmee het bouwen van een mooiere wereld!

Het bericht De Veganbox verscheen eerst op Veganrevolutie.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *