De Top van beste Docu’s in een Rankingslijst

  • by
nv-author-image

Er bestaan veel verschillende docu’s op het gebied van voeding en de voordelen van een plantaardig dieet. Maar je kan door dat grote bos, soms de bomen niet meer zien. Geen paniek!

Wij hebben speciaal voor jou deze Top beste docu’s Rankingslijst opgesteld. Elke week komen er nieuwe docu’s bij en houden wij bij welke je echt gezien moet hebben en waarom! Zo kan jij makkelijker je kennis verrijken met mooie en “Mind Blowing” docu’s!

1:

Seaspiracy blauwe golven en witte letters

Seaspiracy is een in 2021 uitgekomen docu van de filmmaker: Ali Tabriziui. In deze docu zoekt hij uit hoeveel invloed wij hebben op het zeeleven. En stuit daarbij op een corrupte wereld die zich achter de commerciële visserij schuilhoudt.

De docu staat voor mij persoonlijk echt aan de top! Ik kom zelf uit een zeemansgezin, waar respect voor de zee en hun bewoners voorop staat. Tonijn was al een grote No, No bij ons. En deze film laat nogmaals zien waarom.

De manier hoe wij ons eten produceren, heeft veel gevolgen op onze aarde. Maar hoe zit het eigenlijk met onze zeeën?

Dit is echt een wake- up call voor iedereen die denkt dat het geen kwaad kan om lekker veel vis te eten. Of denk je dat het beeld van de visserij bestaat uit een Captain Iglo- achtige setting met 1 klein zeilbootje? Die droom is volledig voorbij. En de term “Verantwoorde vis”…. in hoeverre kan dat? En bestaat het wel?

Deze docu laat niet alleen zien hoe corrupt de wereld van de commerciële visserij is. Maar ook hoe wij, door onze honger naar meer en meer vis, onze kansen om klimaatverandering te verminderen weggooien.

Een echte “Must See”! Lees meer over deze docu in onze blog over Seaspiracy.

2:

The Games Changers, tekst met gespierd persoon met gewichten

The Games Changers is een in documentaire uit 2018 van de Oscar-winnende filmmaker Louie Psihoyos. De docu vertelt het verhaal over Special Forces trainer James Wilks, die op zoek gaat naar het optimale dieet voor menselijke prestaties.

Een verhaal over vlees, proteïnen en kracht. Het wordt onder andere gepresenteerd door: James Cameron, Arnold Schwarzenegger, Lewis Hamilton, Novak Djokovic and Chris Paul.

Vlees is voor mannen. Zonder vlees kan je nooit aan de top komen. En zonder deze proteïnen, kunnen wij nooit goed functioneren. Wie is er niet met een van deze termen opgegroeid? Maar wist je dat je spieren juist op koolhydraten draaien, die voornamelijk zich in planten bevinden? En dat een broodje pindakaas meer proteïnen bevat dan 300 gram vlees en 3 eieren bij elkaar?

The Games Changers geeft je een geheel nieuwe inkijk op het gebied van proteïnen, vitamine B12, ons presteren en wat vlees werkelijk met ons lichaam doet. En de uitkomsten zijn bizar! Het laat een andere kant van vlees en zuivel zien dat normaal gesproken diep in de schaduwen verborgen blijft.

Dus, als jij denkt dat je alles als wist over proteïnen, dan zal deze docu je op veel punten verassen. Lees snel onze blog over deze docu. Het is letterlijk een echt Games Changer!

3:

Forks over Knifes docu voorkant met mes en vork op houten tafel

Forks over Knives is Amerikaanse documentaire film uit 2011. Het onderzoekt de bewering dat sommige ziekten die ons vandaag de dag treffen, bestreden of zelfs teruggedraaid kunnen worden, door gewoon dierlijke en bewerkte voedingsmiddelen te mijden.

Deze docu kan je zien als een goeie opvolger na The Games Changers. Je wordt met je neus op de feiten gedrukt. Niet alleen op het gebied van onze eetgewoontes. Maar ook hoe de voedingsindustrie verschillende dingen gebruikt die ons eten tot een drug maken. Het is ook bizar hoe de belangen van sommige partijen hoger wegen dan de gezondheidsproblemen van de tegenwoordige westerse mens. Die makkelijk te verhelpen zijn door gewoon een gevarieerd plantaardige dieet te volgen.

Zeker de moeite waard! Lees er alles over in de blog en ontdek de waarheid van voeding in Forks over Knives.

Laat jouw mening horen!

Wij zijn ook heel benieuwd wat jij van deze docu’s vond. Of heb jij een mooie docu die een plekje in onze Rankingslijst? Laat het ons weten op onze facebookpagina van Happy Vegan!

Het bericht De Top van beste Docu’s in een Rankingslijst verscheen eerst op Happy Vegan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *