De lekkerste Vegan Gingerbread cake!!

  • by
nv-author-image
vegan gingerbreadcake

Deze Vegan Gingerbread (peperkoek) cake is perfect voor de feestdagen! Hij is zoet en pittig waardoor je er een echt feestje van kan maken. En met een beetje poedersuiker, haal je de winter in huis.

Gingerbread = Kerst

Het is een echte kerstlekkernij. Zeker in Amerika is het erg populair en kent het ook allemaal variaties. Maar het vindt zijn oorsprong in Engeland.

Een vroeg Europees recept voor peperkoek bestond uit gemalen amandelen, oud paneermeel, rozenwater, suiker en natuurlijk gember. Dit deden ze in houten mallen om leuke kunstwerkjes te maken. Als je veel geld had kon je die laten afwerken met eetbare goudverf of plat wit glazuur om de details in reliëf naar voren te brengen.

Later haalden ze de broodkruimels weg en vervingen ze dat met bloem en voegde ei en zoetmakers.
Nu wordt het gemaakt van: gember en soms kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, kardemom en anijs, en gezoet met een combinatie van bruine suiker, melasse, lichte of donkere glucosestroop of honing.

Gelukkig kunnen wij veel van de non- vegan nonsens vervangen met mooie en lekkere alternatieven! Zet je schrap en ga aan de slag met jouw eigen vegan gingerbread cake.

Meer zoethoudertjes voor in de donkere dagen?

We hebben nog een paar lekkere recepten om een heerlijke zoete tafel te maken. Zo hebben we de toffe kokos aardbeien smoothie! En de te gekke chocolade muffins of cupcakes die je mooi kan versieren.

vegan gingerbreadcake

Afdrukken

Peperkoek cake

Deze heerlijke peperkoek cake maakt van jou tafel echt een feest
Gang Dessert
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 10 personen
calorieën 354kcal

Ingrediënten

  • 225 gr bloem voor alle doeleinden
  • 100 gr boter vegan
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl gember
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl pigment
  • 1/4 tl kruidnagel
  • 300 gr bruine suiker
  • 120 ml melasse
  • 120 ml appelmoes
  • 200 ml sojamelk
  • poedersuiker om te versieren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden F. Spuit een pan en zet apart.

    Meng in een middelgrote kom bloem, zuiveringszout, bakpoeder, zout en kruiden.

  • Gebruik een stamixer, met de peddelbevestiging en room samen de bruine suiker en boter tot licht en luchtig. Schraap indien nodig langs de zijkanten.
  • Voeg melasse toe en klop tot het geheel is, schraap opnieuw langs de zijkant van de kom als dat nodig is.
  • Voeg appelmoes toe en klop opnieuw tot een goed geheel. Het cakebeslag ziet er op dit punt misschien een beetje gestremd uit. Dat is niet erg! Het zal zichzelf oplossen zodra de rest van de ingrediënten zijn toegevoegd.
  • Voeg het sojamelk- en meelmengsel in drie batches toe. Schraap de zijkanten ertussen naar beneden. Mix tot het net gecombineerd is. Pas op dat je niet te veel mengt.
  • Giet het beslag in de voorbereide pan en strijk de bovenkant glad. Bak 35-45 minuten, totdat een tandenstoker die in het midden is ingebracht, er schoon uitkomt.
  • Laat de cake ongeveer 15 minuten afkoelen en klap vervolgens uit op draadrekken om volledig af te koelen.

    Bestuif met poedersuiker voor het serveren.

Nutrition

Calories: 354kcal | Carbohydrates: 59g | Protein: 3g | Fat: 9g | Iron: 2mg

Het bericht De lekkerste Vegan Gingerbread cake!! verscheen eerst op Happy Vegan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *