Ants on a Log

nv-author-image

Vegan Revolutie

Wat? Mieren op een blok hout? Zoiets ja. Dit is een ideaal gezond tussendoortje voor hongerige kindertjes (ouders vinden het trouwens ook lekker).

Dit recept hebben we van de moeder van Jessica, die begin jaren tachtig als leidster op een kinderdagverblijf in Canada werkte. Vandaar de Engelse naam.

Het leuke is dat je er talloze variaties mee kunt maken.

Dit is een van onze recepten uit ons boek Het Vegan Familie Kookboek dat in maart/april 2021 uitkomt. Interesse? Klik hier om het boek voor te bestellen.

ants-on-a-log-vierkant

Afdrukken

Ants on a Log

Gang Borrelhapje, Snack, Tussendoortje
Keuken Glutenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten

Ingrediënten

  • 4 stengels bleekselderij
  • 8 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels rozijnen

Instructies

  • Was de bleekselderij goed en snijd in stukken van 4 cm.
  • Vul de holtes van de stengels met de pindakaas en leg daar de rozijnen op, als mieren die over een boomstam lopen.
  • De variaties op deze klassieke Noord-Amerikaanse snack zijn eindeloos. Vervang de pindakaas bijvoorbeeld voor een andere notenpasta of hummus, of de rozijnen door cranberry’s, stukjes chocolade of kleine stukjes fruit en groenten.

Het bericht Ants on a Log verscheen eerst op Veganrevolutie.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *