Amandelkoekjes Met Jam

nv-author-image

Vegan Revolutie

Kleine koekjes zijn net kleine cadeautjes; ze kunnen je even heel gelukkig maken.

En met de verschillende soorten jam maak je er ook nog eens een feestje van om naar te kijken.

Met dit makkelijk te maken recept kun je even toegeven aan je ‘sweet tooth‘ en maak je 30 kleine cadeautjes.

Dit is een van onze recepten uit ons boek Het Vegan Familie Kookboek dat in maart/april 2021 uitkomt. Interesse? Klik hier om het boek voor te bestellen.

amandelkoekjes-vierkant

Afdrukken

Amandelkoekjes met Jam

Gang Snack, Tussendoortje
Keuken Sojavrij
Voorbereidingstijd 35 minuten
Wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 35 minuten
Porties 30 stuks

Ingrediënten

  • 150 gram koude plantaardige boter, in blokjes
  • 80 gram suiker
  • 100 gram amandelmeel
  • 160 gram bloem
  • 80 gram jam naar keuze

Instructies

  • Meng de boter en de suiker in een kom en mix 4 – 5 minuten met een handmixer.  
  • Voeg het amandelmeel, de bloem en een snuf zout toe en kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een bal.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 1 – 2 uur rusten in de koelkast. 
  • Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol met je handen 30 bolletjes van het deeg.  
  • Leg de bolletjes op de bakplaat en duw er met je vinger een kuiltje in. Vul het kuiltje met een beetje jam.
  • Bak de koekjes in 15 – 20 minuten goudbruin en gaar. 

Het bericht Amandelkoekjes Met Jam verscheen eerst op Veganrevolutie.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *